رئیس جمهور با بیان اینکه با ارزیابی میزان تحقق مصوبات سفر اول انجام می‌دهم، گفت: اگر میزان قابل قبولی از این مصوبات اجرا نشده باشد، سفر دوم استانی را انجام نمی‌دهم.

به گزارش جارچی اخبار، آیت‌الله سید ابراهیم رییسی روز جمعه در دومین دور سفر استانی خود به استان هرمزگان در جلسه شورای اداری این استان گفت: پیام دهه فجر و امام و شهدا را پیام وحدت، همدلی، کار و فعالیت برای ساختن کشور و امیدآفرینی برای مردم به ویژه در میان نسل جوان است.

وی افزود: آنچه در پیروزی انقلاب اسلامی رخ داد جلوه‌ای از قدرت خدای متعال بود که اراده مردم را بر اراده مستکبرین و سلطه‌گران پیروز کرد و امروز نیز آنچه در صحنه فلسطین شاهد آن هستیم نیز جلوه‌ای دیگر از قدرت خدای متعال است که نیرویی فاقد امکانات و تجهیزات نیروهای نظامی دنیا در مقابل ارتش تا بُن دندان مسلح رژیم صهیونیستی مقاومت کرده و پیروز این میدان نبرد بوده است.

وی با اشاره به اینکه با دعوا و اختلاف و کشمکش توسعه و پیشرفت اتفاق نمی افتد، گفت: یکی از زیر ساخت های مهم توسعه یافتگی و پیشرفت، داشتن همدلی، همکاری و هماهنگی است.

آیت الله رییسی توضیح داد: آنچه امید مردم و سرمایه اجتماعی را حفظ کرده و افزایش می‌دهد، اقدام و عمل و باید تمامی‌ مدیران اقدامات خود را برای مردم تبیین کنند و خود را در معرض سوال و مطالبه مردم بگذارند و اگر کاری انجام نشد باید دلایل آن برای مردم توضیح داده شود.

وی بیان کرد: صداقت در رفتار و گفتار را مردم می پسندند و این موجب افزایش سرمایه اجتماعی، مشارکت اجتماعی و نشاط اجتماعی و حضور پررنگ مردم در عرصه های مختلف می شود.

رئیسی به برگزاری نشست‌های پیگیری ویژه مسائل و موضوعات مبتلابه استان‌ها در سفرهای استانی دولت مردمی اشاره کرد و گفت: نگاه ما در پیشبرد امور کشور حل مسائل در همه بخش‌ها با هدف رفع مشکل زندگی مردم و رونق تولید و اشتغال است.

رئیس جمهور در ادامه تصریح کرد: نباید حل مسائل زمان‌بر و طولانی شود چرا که موجب ناامیدی مردم خواهد شد و اساساً حفظ سرمایه اجتماعی در گرو امیدافزایی در جامعه با کار و تلاش مستمر است و این هدف به صرف سخنرانی کردن محقق نخواهد شد.

رئیس جمهور نکته مهم دیگر را رعایت عدالت در توزیع امکانات دانست و گفت: ما هم باید خودمان عادل باشیم و هم در رفتار شخصی عدالت را رعایت کنیم؛ باید عادلانه بیاندیشیم و عادلانه عمل کنیم، ممکن است اجرای عدالت عده اندکی را ناراحت و عصبانی کند، اما باید عدالت را اجرا کنیم، حتی اگر عده معدودی از آن گریزان باشند ولی به خواست عامه مردم عمل شود و عموم مردم به خواست‌شان برسند؛ نکته محوری ایجاد امید و افزایش سرمایه اجتماعی است.

وی تاکید کرد: نیاز امروز کشور را چنانکه رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان شعار سال عنوان کردند، رشد تولید و مهار تورم است؛ در گزارشی که در جلسه مطرح شد اقدامات صحیحی در این زمینه انجام شده از جمله در ارتقای زیرساخت‌ها، احیای واحدهای تولیدی راکد و آب‌رسانی به شهرها و روستاها و ضرورت دارد که در همین مسیر گام‌های بلندتری برداریم.

رئیس جمهور به برنامه ایجاد واحدهای صنعتی جدید در کنار احیای واحدهای تولیدی راکد در استان اشاره کرد و اظهار داشت: برنامه ایجاد واحدهای صنعتی جدید علاوه بر افزایش تولید و رشد اقتصادی باعث پیشرفت کشور و ایجاد رضایتمندی در مردم نیز می‌شود.

آیت الله رئیسی به بازدید خود از برخی واحدهای تولیدی احیا شده و نیز نمایشگاه توانمندی‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اشاره و تصریح کرد: این اقدامات باعث افزایش توان، عزت، پیشرفت و قدرت بازدارندگی کشور خواهد بود. همه اینها در راستای ساخت ایران قوی است و هر گامی در ادامه گام‌های گذشته برای قوی‌تر کردن کشور موثر خواهد بود.

رئیس جمهور در ادامه با اشاره به تلاش‌های موثری که در جهت توسعه صنایع تبدیلی استان در راستای ایجاد ارزش افزوده بیشتر برای کشاورزان انجام شده است، خاطرنشان کرد: همچنین در گزارش‌ها آمد که وضعیت انبارهای گمرکی استان مطلوب است و رسوب کالا کاهش یافته و لذا دیگر اموال مردم در اثر ماندن بیش از اندازه در انبارهای گمرکی از بین نمی‌رود که اینها خبرهای خوبی است.

دکتر رئیسی همچنین با اشاره به انجام حدود نیمی از تجارت و واردات و صادرات کشور از استان هرمزگان گفت: اینکه تعداد بخشنامه‌های صادره مربوط به صادرات و واردات امسال به نصف سال گذشته کاهش یافته نیز خبر خوبی است و این روند باید در راستای ارتقای ثبات و پیش‌بینی پذیری بازار کار برای تجار، کشاورزان و صنعتگران ادامه داشته باشد.

آیت الله رییسی اظهار داشت: همه اقدامات انجام شده در استان هرمزگان کارهای قابل دفاعی است که برای رفاه مردم انجام شده و البته باید گام های بیشتری نیز برداریم.

وی ادامه داد: ۲۰۰ واحد صنعتی جدیدی که در استان ایجاد شده است اشتغال، افزایش تولید و رشد اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.

رییس جمهور خاطرنشان کرد: در حوزه اقتصاد دریا بعضی از کشورها با وجود اینکه ارتباط شان با دریا کمتر از ماست بیش از نیمی از تولید ناخالص‌شان با بهره گیری از این اقتصاد است در حالی که در کشور ما تنها چهار درصد از تولید ناخالص داخلی به این موضوع اختصاص دارد.

وی گفت: در سیاست «اقتصاد دریا» مخاطب استان هرمزگان است و باید مدیران استان برای احیای این اقتصاد کار جهادی انجام دهند که این مهم می تواند جوانان را امیدوار کند.

آیت الله رییسی اظهار داشت: صدور مجوز برای صیادان به آنان انگیزه می دهد و شوقی در آنها ایجاد می کند و این از جمله کارهایی است که می تواند خیلی سریع انجام و واسطه ها حذف شود.

از مردم بشاگرد عذرخواهی می کنم

وی گفت: از مردم بشاگرد عذرخواهی می کنم که به دلیل وضعیت آب و هوایی نتوانستم در جمع شان حاضر شوم.

رییس جمهور بیان کرد: جاده هایی که در این ۲ سال برای مردم منطقه بشاگرد آماده شده به اندازه تمام جاده هایی است که در سال های پیش تر انجام شده است.

وی افزود: حضور با معنای مردم در همه صحنه ها از مولفه های مهم قدرت است.

آیت الله رییسی اظهار داشت: این کاری که در نیروگاه سیریک استان هرمزگان انجام شد کار بزرگی است که با قدرت ادامه خواهد داشت و این مهم از زیر ساخت های مهم توسعه یافتگی استان و کشور است.

رئیس جمهور با اشاره به مسئله آب در استان هرمزگان، استفاده از ۵ آب شیرین‌کن جهت حل معضلات آبی را یکی از اقدامات خوب دولت سیزدهم توصیف کرد و گفت: این امکانپذیر است که ما مسئله تنش آبی در استان هرمزگان را به صورت کامل رفع کنیم.

مسئولیت رفع ناترازی در بودجه

رئیسی با بیان اینکه اگر در مجلس و دولت برای رفع ناترازی‌های بودجه تلاش کنیم، موجب تحقق عدالت اجتماعی، رفع کسر بودجه و کاهش تورم خواهد شد، تاکید کرد: مسئولیت رفع ناترازی‌ در بودجه بر عهده دولت، مجلس و همچنین شورای نگهبان است و با ریل‌گذاری مناسب می‌توانیم بر مشکل ناترازی غلبه کنیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه رفع ناترازی در کاهش تورم نقش مهمی دارد و زمینه و امکان مهمی برای توسعه کشور است، تصریح کرد: اگر برای مصارف، منابع واقعی دیده شود کار بسیار خوبی است، اما اگر منابع واقعی وجود نداشته باشد، نوعی ناترازی به وجود می‌آید.

دکتر رئیسی، بومی‌گزینی را یکی از اصول مدیریتی در استان دانست و گفت: یک جوان در یک استان زمانی ناامید می‌شود که بفهمد توانایی مدیریت و حل یک مساله را دارد، اما سراغ کسی خارج از استان رفته‌اند. یکی از راه‌های امیدوار کردن مردم به ویژه جوانان توجه به ظرفیت‌های بومی در گزینش‌ مدیران است.

رئیس جمهور با اشاره به مدیران پروازی استان هرمزگان گفت: مدیرانی که بین تهران و بندرعباس در رفت و آمد هستند و حضور آنها در استان هرمزگان نیز لازم است، خانواده خود را به استان بیاورند تا هر روز تردد نکنند، زیرا این ترددها هم هزینه‌بر است و هم ثبات مدیریتی را دچار چالش خواهد کرد.

دکتر رئیسی تاکید کرد: ما باید به گونه‌ای کادرسازی کنیم که دیگر نیاز نباشد مدیر پروازی از تهران بیاید.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت توزیع عدالت و استفاده از ظرفیت انسان‌های به ظاهر محروم اما با استعداد، گفت: باید عدالت در این حوزه را به گونه‌ای محقق کنیم که به همه میدان داده شود. اگر روزی آقای استاندار هرمزگان این خبر را به ما داد که دیگر مدیر پروازی به استان نداریم، خبر بسیار خوبی است.

دکتر رئیسی با اشاره به مسئله فرهنگ تصریح کرد: امروز مسئله فرهنگ مورد تهاجم دشمن است. سلطه‌طلبان در همه جای دنیا می‌خواهند فرهنگ و امپراتوری رسانه‌ای خودشان را بر همه عالم مسلط کنند و در ذهن‌ها جا بیاندازند. امروز وظیفه مرزبانان فرهنگی ما این است که مراقبت، رصد و آسیب‌شناسی و در جهت صیانت از جامعه و جوانان تلاش کنند.

رئیس جمهور گفت: امروز آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه، رسانه ملی و رسانه‌های دیجیتال مسئولیت جدی در زمینه مراقبت از فرهنگ در مقابل تهاجم دشمن دارند.

دکتر رئیسی در ادامه رونق اقتصادی را موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی و افزایش امید دانست و گفت: شما مدیران استانی هر چه تلاش کنید تا ما در هرمزگان بیکار نداشته باشیم، به رفع آسیب‌های اجتماعی کمک کرده‌اید.

رئیس جمهور با بیان اینکه ما باید مسائلی را که در حوزه‌های اقتصادی، تولیدی و کارهای علم پایه مطرح شده است به یک جای روشنی برسانیم، گفت: این مهم یکی از اهداف ما در سفر به استان‌ها است. در هر استان اگر اقداماتی که قبلا مصوب کردیم اجرا نشده باشد، بنده به آن استان سفر نخواهم کرد.

دکتر رئیسی حل مسایل مردم را باعث افزایش سرمایه اجتماعی و ارتقای امید در جامعه دانست و گفت: گزارش وزیر اقتصاد برای ساماندهی گمرک و اموال تملیکی و کاهش مجوزهای مورد نیاز باعث ثبات بازار و امید مردم خواهد شد.

آیت الله رییسی، رییس جمهور روز گذشته به همراه تعدادی از اعضای کابینه خود در دور دوم سفرهای استانی وارد هرمزگان شد.

افتتاح چندین طرح و پروژه مهم و دیدار با مردم استان هرمزگان از جمله برنامه های دومین سفر استانی رییس جمهور به دروازه پیشرفت ایران است.

رئیس‌جمهور برای بهره‌برداری از یکهزار و ۳۲ طرح عمرانی به ارزش ۱۰۵ همت (یکهزار و ۵۰ میلیارد ریال) میهمان مردم خونگرم و ولایتمدار هرمزگان است.

افتتاح ۲ بیمارستان و تعدادی طرح بهداشتی و درمانی، تکمیل برخی پروژه های ریلی نیمه تمام، تامین تجهیزات آزمایشگاهی در دانشگاههای استان، تکمیل و تجهیز مجتمع توانبخشی ایثارگران، تکمیل، بازسازی و تجهیز پروژه‌های نیمه تمام ورزشی، اجرای طرح‌های هادی روستایی و ایمن‌سازی روستاهای در معرض خطر، اجرای طرح‌های کشاورزی، تکمیل و تجهیز مجتمع های فرهنگی و تکمیل و بهره برداری از کتابخانه مرکزی بندرعباس از جمله برنامه‌های دومین سفر استانی رئیس جمهور به استان هرمزگان است.

استان هرمزگان با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت و ۷۱ هزار کیلومتر مربع مساحت و با سواحل طولانی و ۱۴ جزیره ایرانی بزرگ و کوچک در پهنه گسترده آب های خلیج فارس و دریای عمان در حدود چهار درصد مساحت و ۱.۸ درصد جمعیت کشور را در بر گرفته است و از آن به عنوان پایتخت اقتصادی و دروازه پیشرفت ایران یاد می‌شود.