سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: قیمت برنج در روزهای گذشته افزایش ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تومانی در هر کیلو را تجربه کرده است، این افزایش قیمت شامل برنجهای ایرانی و برنجهای وارداتی میشود.
به گزارش جارچی اخبار،حسین فرهادی شرحی از بازار روغن، برنج و حبوبات به عنوان اقلام غذایی پرمصرف در ماه رمضان و عید نوروز ارائه کرد و گفت: روغن به میزان کافی در بازار موجود است و حتی قیمت آن در تابستان سال جاری ۱۵ درصد کاهش داشت.
وی افزود: این کاهش قیمت به دلیل ارزان شدن مواد اولیه تولید روغن در سطح جهان اتفاق افتاد و چون مواد اولیه تولید روغن در ایران وارداتی است و با ارز ۲۸۵۰۰ تومانی وارد میشود، این کاهش جهانی قیمت به ارزانتر شدن تولید روغن انجامید و با هماهنگی وزارت جهاد کاهش قیمت مصرفکننده را نیز دربرداشت؛ با این حال ارزان شدن روغن چندان به تحریک تقاضا نینجامید و به طور کلی الگوی خرید مردم این گونه است که وقتی کالایی گران و کمیاب میشود به خرید آن ترغیب میشوند و کاهش قیمت تمایل به خرید را برنمیانگیزد.
فرهادی در ادامه بر وجود تعادل و ثبات در بازار روغن تاکید و اظهار کرد: نگرانی بابت عرضه این کالادر ماه رمضان و عید نوروز وجود ندارد و احتمال افزایش قیمت حتی با توجه به اینکه مصرف اندکی رشد پیدا میکند صفر است، زیرا در حال حاضر عرضه روغن از تقاضای آن بیشتر شده و با مازاد روغن در بازار روبهرو هستیم.
سخنگوی اتحادیه بنکداران مواد غذایی از افزایش بهای برنج خبر داد و گفت: قیمت برنج در روزهای گذشته افزایش ۲۰۰۰ تا ۳۰۰۰ تومانی در هر کیلو را تجربه کرده است، این افزایش قیمت شامل برنجهای ایرانی و برنجهای وارداتی میشود.
وی افزایش قیمت برنج را برآمده از تضمین دولت بر خرید برنجهای پرمحصول عنوان کرد.
فرهادی در نهایت به بازار حبوبات پرداخت و گفت: چندی پیش قرار بر این بود که ارز واردات حبوبات از تالار اول به تالار دوم تغییر پیدا کند و این امر قیمت حبوبات را افزایش میداد اما این اتفاق نیز به دلیل نزدیکی ماه رمضان و عید نوروز عقب افتاد و بنابراین برای ماه رمضان و عید گرانی حبوبات را در پیش نخواهیم داشت