وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه تیم‌داری وظیفه وزارت ورزش نیست ، گفت:‌ بیشترین اعتبار ما به کشتی تعلق دارد و برای فوتبال هزینه‌ای نکردیم.

به گزارش جارچی اخبار، کیومرث هاشمی با حضور در برنامه تلویزیونی «صف اول» درباره خصوصی‌سازی باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس اظهار داشت: روزی که آمدیم دغدغه این را داشتیم که چند ماه آینده این دو باشگاه باید در آسیا به میدان بروند. دو تیم به دلیل مالکیت مشترک دچار مشکل می‌شدند که برای آن طرح موضوع شد که مساله حل شود. بر اساس تجاربی که داشتیم به دنبال آن بودیم تا موضوع ریشه‌ای حل شود که این موضوع در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: کار ما در وزارت ورزش سیاست‌گذاری و نظارت است و قرار نیست تیم‌داری کنیم. ما پدر ورزش هستیم و در دولت مسائل را مطرح کردیم. خوشبختانه شخص رئیس جمهوری هم این اعتقاد را داشت و بحث خصوصی‌سازی مطرح شد. اتفاقی خوبی که سالیان سال محقق نشده بود، با همکاری همه ارکان دولت سیزدهم، رقم خورد.

وزیر ورزش و جوانان اضافه کرد: تا امروز ۸۵ درصد به بخش خصوصی واگذار و مشکل حل شده است. در قانون آمده که دولت نمی‌تواند در ورزش حرفه‌ای هزینه کند و رسالت ما هم این نبود. این یک موفقیت برای همه ورزش کشور است.

هاشمی یادآور شد: بحث حق پخش تلویزیونی هم مطرح است که حق باشگاه‌هاست، در لایحه برنامه هفتم آئین‌نامه‌ای مطرح است که این کار به سرانجام برسد و درآمدی برای باشگاه‌ها خواهد بود.از سویی دیگر در برنامه هفتم، مجلس قانونی را تصویب کرده که در اتحادیه فوتبال اروپا هم اجرا می‌شود و به شفاف‌سازی مالی مربوط است و همه مسائل مالی در آن دیده شده است. باید بحث درآمد و هزینه‌ها مدیریت می‌شود البته در ابتدای راه هستیم و این دو باشگاه نیاز به کمک دارند و باید شرایط را به گونه‌ای ساماندهی کرد تا این مسیر به درستی طی شود.

وی افزود: در مسائل کلان هر کمکی لازم باشد انجام خواهیم داد،. این دو باشگاه نزدیک به ۴۰ میلیون هوادار دارند و مورد اقبال عمومی هستند و باید نظر مردم هم گرفته شود. سهم ۵ درصدی هم برای مدیران و پیشکسوتان این دو باشگاه مطرح است و باید همه را در این فضا دید.

وزیر ورزش در واکنش به این سئوال که آیا ورزش دچار فوتبال‌زدگی شده یا خیر، گفت: فوتبال‌زدگی را قبول ندارم چراکه فوتبال یک صنعت است اما این دلیل نمی‌شود حق سایر رشته‌ها را ندهیم. به رشته‌های بومی و محلی هم تاکید و توجه داریم. ورزش زورخانه‌ای و پهلوانی هم از اهمیت خاصی برخوردار است و مورد تاکید مقام معظم رهبری نیز بوده است. امروز در مدارس فرهنگ ورزش زورخانه‌ای در حال گسترش است و در سایر رشته‌های بومی و محلی هم همین روند را طی کرده‌ایم.

هاشمی ادامه داد: بیشترین اعتبار ما به کشتی تعلق دارد چراکه در میادین مختلف و المپیک‌ها افتخارآفرین بوده و کسب مدال کرده است. از نظر اعتباری به فوتبال کمکی مالی نمی‌کنیم اما در سایر رشته‌های دیگر، وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک در طول سال بودجه را به فدراسیون‌های ورزشی‌ می‌دهد. دولت در هیچ بخشی برای باشگاه‌های فوتبال هزینه نمی‌کند و این خلاف قانون است.

وزیر ورزش یادآور شد: در برنامه ملی پیشرفت، ۸ دستگاه حضور دارند که از آن جمله می‌توان به آموزش و پرورش اشاره داشت. در این بخش ۱۴ میلیون دانش آموز داریم که باید سلامت آنها حفظ شود. در وزارت علوم، وزارت‌کار و نیروهای مسلح نیز همین روند وجود دارد. از سویی دیگر طرح آمایش سرزمینی را هم داریم که یکی از طرح‌های خوب است و در آن عدالت اجتماعی را دیده‌ایم.