لایحه ۴ هزار و ۷۳۸ میلیارد تومانی بودجه شهرداری تبریز برای سال ۹۹ از سوی ایرج شهین باهر شهردار این شهر به شورای اسلامی تقدیم شد.
ایرج شهین باهر، شهردار تبریز، روز یکشنبه در یکصد و پنجاه و نهمین جلسه علنی شورای اسلامی تبریز به هنگام ارایه این لایحه با بیان اینکه در سال ۹۹ بودجه عمرانی شهرداری نسبت به سال بودجه سال ۹۸ حدود ۳۴ درصد افزایش یافته است، گفت: کل بودجه سال ۹۹ شهرداری تبریز ۳ هزار و ۵۸۰ میلیارد تومان پیش بینی شده که با ارقام تکراری به ۴ هزار و ۷۳۸ میلیارد تومان می‌ رسد.
وی کل تحقق بودجه سال ۹۸ شهرداری تبریز را ۲ هزار و ۱۱۰ میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون درآمد مناطق و مرکز شهرداری یک هزار و ۲۴۱ میلیارد تومان و سازمان‌های وابسته ۶۶۹ میلیارد تومان بود که در مجموع یک هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان درآمد کسب شده است.
شهردار تبریز گفت: درآمد مناطق و مرکز شهرداری در ۹ ماه سال ۹۷ نیز حدود یک هزار و ۷۲ میلیارد تومان و سازمان‌های وابسته ۴۵۹ میلیارد و در مجموع یک هزار و ۵۳۱ میلیارد تومان بود.
شهردار تبریز در عین حال یادآور شد: در سال ۹۸، ۷۳ درصد افزایش عملکرد عمرانی نسبت به ۹۷ داشتیم و توانستیم ۲۵ درصد هزینه‌های جاری خود را نسبت به سال ۹۷ کاهش بدهیم.
وی درباره لایحه بودجه سال ۹۹ اظهار کرد: هیچ پروژه‌ای بدون مطالعه و امکان‌سنجی در بودجه ۹۹ تعریف نشده است و برای تدوین لایحه بودجه از نظرات شهروندان هم بهره گرفته ایم.
شهین باهر، ادامه داد: صرفه‌ جویی، ارتقای کمی و کیفی، مدیریت‌ محله‌ای و بسیاری از اهداف دیگر در بودجه سال ۹۹ پیش‌بینی شده است و در تهیه این بودجه روند اقتصادی ۱۰ سال گذشته بررسی شده است.
وی با بیان اینکه برنامه‌ های راهبردی شورا و اسناد بالادستی مبنای بودجه است، یادآوری کرد: در تنطیم بودجه سال ۹۹ سعی شده به نیازهای شهروندان پاسخ داده شود.
شهردار تبریز تحقق بودجه شهرداری تبریز در سال ۹۸ را در هفت سال اخیر بی سابقه عنوان کرد.
شهین باهر با اشاره به جمع بندی بودجه پیش بینی شده شهرداری تبریز برای سال ۹۹، اظهار کرد: با هدایت و راهنمایی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز و با در نظر گرفتن برنامه چشم انداز و برنامه های ۱۲ و پنج ساله به سمت بودجه واقعی و عملیاتی حرکت کرده ایم.
وی ادامه داد: بودجه های ۱۰سال گذشته شهرداری را بررسی کرده ایم و بر اساس روند اقتصادی ۱۰ سال گذشته، برنامه های راهبردی و سیاست های ابلاغی شورا و اسناد بالادستی، تلاش کرده ایم پاسخگوی خواسته ها و نیازهای شهر و شهروندان باشیم.
شهردار تبریز عنوان کرد: شفاف سازی در بودجه سال ۹۹، در اولویت ما قرار دارد و ارتقای کمی و کیفی خدمات برای مردم و توسعه متوازن در تمام بندهای بودجه قابل مشاهده است.
او افزود: در سال ۹۸ شورای شهر به شهرداری کمک کرد و ما توانستیم در تحقق بودجه موفق عمل کنیم. طی هفت سال گذشته، شهرداری تبریز تا این اندازه تحقق بودجه نداشته است که باید از اعضای محترم شورا که در این زمینه کمک کردند تشکر کنم و امیدوارم در بودجه سال ۹۹ نیز پاسخگوی نیازهای شهروندان در حوزه های مختلف باشیم.
شهین باهر با اشاره به محورهای مورد تاکید در بودجه سال ۹۹ عنوان کرد: مدیریت بر کاهش هزینه های جاری و توجه ویژه به خطوط ۱ و ۲ قطار شهری از جمله این محورها است. مترو مهمترین عامل برای تمیزی و پاکی هوای تبریز است و امیدواریم با کمک اعضای شورا فاز اول خط ۲ مترو را تا پایان شورای پنجم به اتمام برسانیم.
وی در خصوص محورهای مورد تاکید در بودجه ۹۹ ادامه داد: همچنین مواردی همچون محله محوری در بودجه ۹۹ مورد تاکید است و ما اعتقاد داریم خدمات محله ای با توجه به دریافت مستقیم خدمات توسط شهروندان، اهمیت ویژه ای دارد. تغییر کد کاربری از دیگر موارد مورد تاکید است که قسمت زیادی از درآمدهای شهرداری از این کد تامین می شد و در این بین بالای ۹۰ درصد از محل تغییر کاربری فضای سبز بوده است و اکنون ما به سمتی می رویم که این موضوع را به صفر برسانیم.
شهردار تبریز یادآور شد: در بودجه سال ۹۹ نظرات مردم را انطباق داده و افزایش سهم توسعه فضای سبز را به دلیل اینکه سال ۹۹، سال فضای سبز نامگذاری شده است، در این بودجه مورد تاکید قرار گرفته است، در این بودجه هیچ پروژه ای بدون مطالعه و امکان سنجی پیشنهاد نشده است و مستندات قانونی مورد تاکید بخشنامه سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور و همچنین سیاست های ابلاغی شورای شهر در نظر گرفته شده است.
شهردار تبریز با اشاره به اینکه در ۷ سال گذشته به اندازه بودجه ۹۸ تحقق بودجه روی نداده است، گفت: حذف پروژه‌های غیرضروری، مدیریت کاهش هزینه های جاری، توجه به خطوط یک و دو قطار شهری، اختصاص بودجه ویژه برای مترو، توجه به مدیریت محله‌ محوری و خدمات محله‌ای و کاهش سهم درآمد از کد تغییر کاربری فضای سبز از جمله موارد مورد توجه در بودجه امسال بشمار می رود.
شهین باهر، با بیان اینکه از نظارت شهروندان در بودجه بندی استفاده شده و تلاش شده سهم فضای سبز در بودجه افزایش یابد، افزود: این کار با هدف گسترش فضای سبز انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه برنامه بودجه یک‌ ساله بخشی از برنامه پنج ساله و منطبق برآن است، اظهار داشت: افزایش هزینه‌های نگهداری زیرساخت‌های شهری، رکود اقتصادی و تورم غیر متعارف هزینه های عمرانی، کاهش کمک‌ دولت به شهرداری ها، عدم تناسب درآمدی با هزینه‌های مدیریت شهری، رکود بازار مسکن، ابلاغ افزایش هزینه‌های جاری بیش از پیش بینی، عدم توازن وظایف شهرداری با ماموریت‌ های محوله از عمده چالش‌های شهرداری تبریز در سال آینده است.
شهرام دبیری، رئیس شورای شهر تبریز نیز در این جلسه با تشکر از تحویل به موقع بودجه به شورای شهر گفت: سعی می شود در سریع ترین زمان ممکن بودجه در شورا بررسی شود.
طبق ماده ۶۷ قانون، شهرداری مکلف است تا روز آخر دی ماه بودجه سالیانه خود را به شورای شهر پیشنهاد دهد و شورای شهر نیز باید قبل از اسفند ماه هر سال‌ آن را رسیدگی و تصویب کند.