قایقرانى ایران با تاریخ‌سازى در کسب سهمیه‌هاى المپیک ٢٠٢۴ پاریس دست به رکورد شکنى‌هاى بزرگ و چشم‌گیرى زد.

به گزارش جارچی اخبار، قایقرانى ایران براى اولین‌بار دست به رکوردشکنى‌هاى ویژه در کسب سهمیه‌هاى تاریخى براى المپیک ٢٠٢۴ پاریس در دو بخش آب‌هاى آرام توسط قایق‌هاى کایاک، کانو کانادایى و روئینگ دختران زد تا مرزهاى بسیارى را جابه‌جا کند و تابو شکنى چشم‌گیرى را به نمایش بگذارد.

اتفاق اول: تعداد سهمیه‌ها رکورد شکست

کسب چهار سهمیه المپیک ٢٠٢۴ پاریس دختران و پسران با حضور پنج قایقران از ایران در سه رشته همزمان براى اولین‌بار است که در تاریخ ورزش ایران رقم مى‌خورد.

پیش از این قایقرانى ایران در المپیک ٢٠١٢ لندن با چهار قایقران تک نفره متشکل از دو زن و دو مرد سهمیه بزرگترین جشنواره ورزشى جهان را به خود اختصاص داده بود اما اکنون پنج قایقران کشورمان در چهار قایق متشکل از سه ماده ورزشى کایاک، کانو کانادایى و روئینگ توانستند به سهمیه المپیک ٢٠٢۴ پاریس دست پیدا کنند.

در حقیقت براى اولین‌بار پنج قایقران زن و مرد ایرانى به المپیک راه پیدا کردند که بیشترین تعداد حضور قایقرانى در یک دوره از بازی‌هاى المپیک در ٢٠٢۴ پاریس خواهد بود.

  • اتفاق دوم: اولین سهمیه تاریخى قایق دو نفره

قایقرانى ایران براى اولین‌بار در تاریخ توانست سهمیه قایق دو نفره یا به اصطلاح تیمى را براى المپیک ٢٠٢۴ پاریس توسط مهسا جاور و زینب نوروزى کسب کند.

تا پیش از این در پنج المپیکى که قایقرانى ایران قایقران داشت هیچگاه سهمیه تیمى یا قایق دو نفره کسب نشده بود تا از این حیث دختران روئینگ کشورمان دست به تاریخ‌سازى ویژه بزنند.

بدین ترتیب قایقرانى کشورمان در کنار شمشیربازى توانستند جاى خالى سهمیه‌هاى تیمى المپیک را طبق پیش‌بینى چند ماه اخیر ورزش سه به‌عنوان تنها رسانه‌اى که این موضوع مهم را پیش‌بینى کرده بود محقق کنند.

  • اتفاق سوم: المپیکى شدن براى اولین‌بار در سه ماده

قایقرانى ایران در المپیک ٢٠٠٠ سیدنى در ماده کایاک با یک قایقران، در ٢٠٠٨ پکن با دو قایقران زن و مرد در ماده روئینگ، در المپیک ٢٠١٢ با چهار ورزشکار زن و مرد در دو ماده کایاک و روئینگ، در المپیک ٢٠١۶ ریو با کانو و روئینگ، در المپیک ٢٠٢٠ در روئینگ و کایاک حضور یافته بود.

حال براى اولین‌بار در تاریخ قایقرانى ایران براى المپیک ٢٠٢۴ پاریس همزمان در سه ماده کانو، کایاک و روئینگ توسط سه زن قایقران و دو مرد حضور خواهد داشت.

  • اتفاق چهارم: سه دختر قایقران در المپیک

در المپیک ٢٠٢۴ پاریس یک دختر قایقران ایرانى و دو مرد به رقابت با حریفان خواهند پرداخت.

از این حیث نیز قایقرانى با پنج نفر و چهار سهمیه بیشترین تعداد ورزشکار تمام شش المپیکى که قایقرانان ایرانى به این بازی‌ها راه یافتند را در ٢٠٢۴ پاریس رقم زده است.

جالب اینکه فاطمه مجلل ٢١ ساله، محمدنبى رضایى و زینب نوروزى ٢٣ ساله هستند که نشان از جوان بودن قایقرانان راه یافته به المپیک دارد.

  • حال مهسا جاور کاپیتان قایقرانى در المپیک است

در کاروان پنج نفره قایقرانانى که در سه ماده مختلف به المپیک ٢٠٢۴ پاریس راه یافتند مهسا جاور با ٣٠ سال سن با تجربه‌ترین قایقران یا به اصطلاح کاپیتان تیم اعزامى نام خواهد گرفت که توانست به دومین المپیک زندگى خود راه یابد.

البته على آقامیرزایى هم با ٢٨ سال سن به‌مانند مهسا جاور دومین المپیک خود را در پاریس تجربه مى‌کند.

پیش از این محسن شادى در روئینگ تنها قایقران دو المپیکى ایران محسوب مى‌شد که حال مهسا جاور در روئینگ و على آقا میرزایى در کایاک هم به رکورد شادى رسیدند.

  • قایقرانى یک طلا، یک نقره، سه برنز و نمره بیست

قایقرانان ایرانى در قهرمانى همزمان آسیا و کسب سهمیه آب‌هاى آرام در ژاپن و روئینگ در کره جنوبى توانستند پنج مدال در چهار ماده المپیکى و یک ماده غیر المپیکى کسب کنند.

محمد نبى‌رضایى در ماده المپیکى هزار متر کانو مدال طلا گرفت، على آقامیرزایى در هزار متر المپیکى کایاک و ٢٠٠ متر غیر المپیکى این ماده دو برنز به گردن آویخت، فاطمه مجلل در روئینگ المپیکى سنگین وزن دو هزار متر برنز و مهسا جاور در کنار زینب نوروزى در قایق دو نفره المپیکى سبک وزن دو هزار متر دختران آسیا مدال نقره را به خود اختصاص دادند.

  • حال ٢۶ سهمیه انفرادى داریم و ٢ سهمیه تیمى

ورزش ایران بدون احتساب دو فرصت امروز کشتى فرنگى تاکنون ٢۶ سهمیه انفرادى در رشته‌هاى کشتى آزاد، تکواندو، کشتى فرنگى، تیراندازى، شمشیربازى، وزنه‌بردارى، قایقرانى و یک سهمیه هم بر اساس رنکینگ در دوچرخه‌سوارى جاده در کنار دو سهمیه تیمى شمشیربازى اسلحه سابر مردان و قایق دو نفره روئینگ دختران المپیک ٢٠٢۴ پاریس را به خود اختصاص داده که از بین آن‌ها، شش سهمیه انفرادى توسط دختران ورزشکار کشورمان و ٢٠ سهمیه انفرادى مردان در کنار دو سهمیه تیمى توسط مردان شمشیربازى و زنان قایقرانى به دست آمده است.