رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی گفت: از عصر امروز با توجه به گذر امواج تراز میانی جو و شرایط فصلی و محلی احتمال تشدید ناپایداری جوی و رگبار باران در نواحی مرتفع و کوهستانی استان دور از انتظار نیست.

به گزارش جارچی اخبار، محمد امیدفر روز شنبه افزود: فعالیت این سامانه بارشی به ویژه در نواحی شمالی و شرقی استان موجب افزایش ابر، رگبار پراکنده باران و غرش آذرخش می شود.

وی با تاکید بر انجام اقدامات پیشگیرانه برای مواجهه با تشدید ناپایداری جوی در این مناطق، از مسافران و علاقه مندان به طبیعت خواست از اتراق در حاشیه مسیل ها و رودخانه ها و رفتن به مناطق مرتفع و کوهستانی پرهیز کنند.

رییس اداره پیش‌بینی اداره کل هواشناسی آذربایجان‌شرقی با اشاره به احتمال لغزندگی جاده های کوهستانی خواستار احتیاط در ترددهای جاده ای به ویژه در مناطق کوهستانی و سردسیر استان، صرفه جویی در مصرف حامل های انرژی، همراه داشتن تجهیزات ایمنی زمستانی و لباس گرم، اطمینان از سلامت فنی خودرو و لغو سفرهای غیرضروری و فعالیت های کوهنوردی شد.

امیدفر، ادامه داد: از نظر دمایی در روزهای آینده روند افزایش نسبی دمای استان ادامه خواهد یافت.

وی اعلام کرد: در ۲۴ ساعت گذشته خداآفرین با دمای ۲۳ درجه بالای صفر و سراب با دمای منفی چهار درجه سانتی گراد به ترتیب گرمترین و سردترین شهرهای استان بودند.

امیدفر، افزود: دمای تبریز در این بازه زمانی در گرمترین زمان به ۱۶ و در خنک ترین زمان به پنج درجه بالای صفر رسید و دمای فعلی (۱۲ و ۳۰ دقیقه) این شهر ۱۵ درجه سانتی گراد بالای صفر است که نسبت به روز گذشته در همین ساعت سه درجه افزایش یافته است.

آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.

آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.

این استان همواره تحت تأثیر بادهای سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.